Ze bouwde nog lang en gelukkig.
Toen kwam nar Kluit en danste het verhaaltje uit.
Terug
B.C. de Gaopers
Er waren eens een bouwclubje genaamd BC de Begaojers en een wijk verenigingetje genaamd WV de Stroopers. Zij waren allebei zeer actief in het bouwen van carnavals wagens. Tot op een dag bij allebei de moed in de schoenen zakte. Het leek wel een crisis in Smoorfrêterslaand. De ene ploeg had geen volk om te bouwen, geen onderstel om een wagen op te maken, geen trekker om de wagen door de straten te rijden, wel de nodige technische en creatieve kennis, een prachtig bouwplek, ambitie en ideeën om een aantal jaar op te teren.
De andere ploeg had een veel te klein bouwplek, volk zat, geen ambitie, wel een trekker en een groot onderstel (zo een meej vrachtwagen wielen witte wel), een paar technische en creatieve mannen in opleiding en een paar blikken ouwe verf. Van het een komt het ander en de beste ideeën ontstaan in de kroeg word wel ’s gezegd. Lekker met elkaar nagenieten van de ’s middags gereden optocht, slap ouwehoeren en bier drinken. “Als jullie eens gaan verhuizen en bij ons komen bouwen?” zeiden de Stroopers. Waarop de Begaojers antwoordde: “Wadan? Hedde gullie een onderstel en een trekker nodig zeker?” Daar werd natuurlijk hard om gelachen. Maar nadat op deze avond de balans eens serieus was opgemaakt, bleek dat zij elkaar eigenlijk prima konden aanvullen!
Dus vandaar, BC de Gaopers komt van Begaojers en Stroopers. Het eerste jaar hebben we rustig aangedaan met bouwen en met elkaar het bouw virus overwonnen. Meteen het jaar daarop volle bak plank gas met ons thema Dakar rally en een wagen buiten gereden waar we geen van allen ooit van hadden durven dromen. En BAM! de eerste prijs wel verdient. De toon was gezet en iedereen was gewaarschuwd, want ook al lijkt het aan de buiten kant een bij elkaar geraapt zooitje, BC de Gaopers kan rare, vreemde, onverwachte en hoge sprongen maken! Dat blijkt wel wanneer de jury altijd een aantal weken voor carnaval komt kijken en dan tekst en uitleg krijgen over onze creatie.
Wij zijn niet altijd erg gebonden van een tekening geweest, vaak hadden we die wel, maar dan tijdens het bouwen werden de ideeën toch weer heftig gewijzigd. Dus kregen we van de jury een blik van: “Ok het zal allemaal wel, we zien wel waar jullie mee aankomen, dat komt vast wel goed!” En dan stonden zij net zoals wij zelf, vol verbazing te kijken op zaterdagmorgen als alles buiten stond en opgebouwd was. Inmiddels bestaat de harde kern uit een jeugdig clubje met als steun en toeverlaat de oudere garde, zij zijn ons zeker niet uit het oog verloren en zullen ons ook bijstaan wanneer wij weer eens in tijdnood komen. Eigenlijk is het stokje doorgegeven, de jeugd van toen is ouder geworden en trekt nu de kar, daar achter is weer een aanhang ontstaan van andere jongere bouwers. Zo blijft het een gezellig bruisend clubje. Tot op heden bouwen wij nog steeds in de loods van Fam. vd Linde, waarvoor wij dan ook meer dan dankbaar en zeer trots op zijn.
Klik hierop om naar onze hyves site te gaan.
Foto's De Gaopers