Hallo beste bezoeker van de Smoorfrêters site. Met het verzoek om eens een verhaal te schrijven over onze wijkvereniging omtrent onze geschiedenis en hetgeen wij zoal doen binnen de club hierbij het volgende. Onze wijkvereniging is één van de oudste binnen het Bosschenhoofdse sociale leven en wel van rond 1968. Het is toen zo’n beetje allemaal begonnen met allerlei activiteiten voor  de wijkbewoners maar waarvan het carnavalsgebeuren toch wel de hoofdzaak was. In de beginjaren was het dikwijls een enorme strijdt tussen de wijken om wie de grootste maar vooral ook de mooiste wagen kon bouwen. Het was toen een enorme grote club met fanatieke bouwers en feestvierders. Helaas is dat in de latere jaren door leegloop en desinteresse een stuk minder geworden maar gelukkig ziet het er nu naar uit dat we weer opklimmen uit het dal.
Terug
Wijkvereniging De Zaandkleppers
De vereniging Zaandkleppers bestaat nu hoofdzakelijk uit een aantal enthousiaste jongeren waarvan het bestuur bestaat uit Michaël Koevoets als voorzitter, Annelies Broos als penningmeester en Carlo Koevoets en Dany Broos als vaste bestuursleden. Na het plotseling overlijden van ons grote voorbeeld Hans Broos zaten wij danig met de handen in het haar maar uiteindelijk is alles toch weer goed gekomen. Dit is overigens alleen mogelijk geweest door het robuuste fundament dat door Hans was gelegd, want zonder zijn drive en enthousiasme had onze wijkvereniging niet geweest wat het nu is!
We hebben nu een fijne en gezellige club met leden waar we echt òp en mèè kunnen bouwen. Tot 2009 moesten we onze Carnavalswagens nog buiten in de kou in een tent bouwen en dat was niet altijd in ideale weersomstandigheden. We hebben zelfs een tweetal jaren moeten overslaan omdat er geen bouwplaats te vinden was laat staan een waar je ook nog fatsoenlijk kon schuilen. Maar ondanks alles hebben we toch ons doel bereikt en hebben we nu een eigen vaste bouwplek in de vorm van een geweldige nishut die we na lang zoeken toch hebben gevonden. Die bouwplaats is in samenwerking tussen de gemeente en het bestuur tot stand gekomen en daar zijn we ze erg dankbaar voor. Nu kunnen we gelukkig weer in optimale omstandigheden bouwen en is het heerlijk knus en warm in de nishut.
Foto's Zaandkleppers