Sinds we in 2007 weer begonnen zijn willen we toch zeker ook elk jaar onze kinderen erbij betrekken met het bouwen van een wagen. Zo zijn wij zelf in onze jeugd ook bezig geweest met het bouwen van een (kinder)wagentjes. Ook nu weer zijn we bezig met het bouwen van een wagen. Wij bouwen het hele jaar door altijd op een vaste avond in de week, en als de zomer voorbij is gaan we 2 avonden per week bouwen.
Als carnaval dichterbij komt gaan we steeds meer avonden bouwen om alles toch weer op tijd klaar te krijgen.
Terug
B.C. Foepenhol
Al dat bouwen kost natuurlijk ook veel geld ,we betalen daarom ook allemaal contributie .
Samen met het prijzengeld proberen we zo weer uit de kosten te komen.
Want al dat geld hebben we weer nodig om ijzer, schuimrubber, lijm, papier etc. te kopen. Zo zijn we ook altijd op zoek naar sponsoren die ons van bovengenoemde materialen kunnen voorzien. Dus als er iemand is die ons wil sponsoren, en dat kan met bovenstaande materialen is dat natuurlijk ontzettend welkom. Ik hoop dat jullie nu wat meer van ons te weten gekomen zijn. En we zien jullie graag terug tijdens de optocht van Smoorfreterslaand.
Alaaaaaf  BC Foepenhol
Hallo Carnavalsvierder,

Ook ons is gevraagd om op deze prachtige site iets te vertellen over onze bouwclub.

Dan moet ik eerst even terug  naar begin jaren negentig toen wij (een 10-tal vrienden) bouwclub Foepenhol hebben opgericht.
Als ik het goed heb, zijn we in het jaar 1991 begonnen met het bouwen van een grote wagen.
We hebben toen in de beginjaren ook in diverse grote omliggende steden optochten gereden en daarbij mooie prijzen behaald.
Dit hebben we enkele jaren kunnen doen tot we geen bouwplek meer hadden, en ook omdat we op een leeftijd gekomen waren om voor onszelf een nestje te bouwen.
Nadat in 2007 Hans Hagens ons een bouwplek had toegezegd, begon het gelijk bij iedereen weer te kriebelen en konden we onze hobby oppakken, en weer lekker aan de gang mee het bouwen van een wagen. Sindsdien hebben we al vele mooie prijzen binnengesleept met diverse optochten, maar zeker ook met die van Smoorfreterslaand.
Want we bouwen onze wagen toch altijd op het motto van Smoorfreterslaand.
Foto's Foepenhol