Kees  (Pliessie  Kiske)
Terug
Buiten de carnaval heb ik ook nog andere hobby’s: ik ben secretaris bij dartvereniging The Triples, waar ik tevens ook een pijltje gooi (of smijt). Rond Koninginnedag en Sinterklaas houd ik me bezig bij Stichting kinderfeesten En tijdens thuiswedstrijden van Feyenoord ben ik te vinden in de Kuip op de groene sector. Ik ben daar nl. als vrijwilliger werkzaam als Service Medewerker.

Nou, ik hoop dat iedereen een beetje een beeld heeft van wie nou Kees Raats is en hoe het voor mij allemaal begon bij De Smoorfrêters.
In de jaren erna ging ik meer en meer om met enkele mensen uit de Raad van 11, zodat de keuze voor de overstap naar de Raad van 11 eigenlijk best vanzelfsprekend was. Op de 11-11 viering in 2000, werd ik gepresenteerd als 6de! raadslid. In 2013  ben ik gevraagd om pliessie Marijn op te volgen als ordehandhaver van Bossenoot tijdens de carnaval. Een uitdaging die ik met beide handen heb aangepakt. Datzelfde jaar op 9 november ben ik op de 11-11 viering gepresenteerd als Pliessie Kiske. Middels een aantal vragen, gesteld door Majoor van Grobbelgrave, moest de toenmalige Prins Eric-Jan 1 en Nar Kluit kiezen tussen 3 potentiële kandidaten, die onherkenbaar onder een laken zaten. Na veel rook, knalserpentine en een muziek werd ik dan eindelijk onthuld. Als welkomstkado heb ik een “heuse” hond gekregen, genaamd “Wiske”. Ik heb tijdens deze avond beloofd om Wiske (met carnaval) overal mee naar toe te nemen, dus jullie gaan ons nog vaak tegenkomen ! ! ! !
Ik zie jullie graag bij de komende carnaval in één van de cafés of tijdens de optocht.


Graag tot dan Alaaaaf


Pliessie Kiske,  en een poot van Wiske.
Hallo allemaal,

Mijn naam is Kees Raats en woon, met mijn vrouw Sandra en onze kinderen, in de Kastanjelaan in Bosschenhoofd. Ik ben geboren in Roosendaal en dus opgegroeid als Tullepetaon. In mijn kinder- en tienerjaren ging ik geregeld de carnavalsbals af, maar op latere leeftijd werd dat een heel stuk minder. In februari 1998 ben ik in Bosschenhoofd komen wonen. Nog voor de verhuisdozen leeg waren, zat ik al in het bestuur van Stichting Carnaval De Smoorfreters. Na dit eerste jaar was ik al voor 110% SmoorfrĂȘter, wat was het gezellig in het Bosschenhoofdse!