Terug
Raadslid  Mädy
 
Beste Smoorfrêters,
Al nieuw raadslid heb ik dit stukske geschreven voor de carnavalssite. Ik heb namelijk de eer dit jaar toe te treden als nieuwe raadslid bij de Smoorfrêters. Daarom zal ik me even voorstellen: ik ben Mädy Raats geboren in Roosendaal, na een paar verhuizingen hier en daar ben ik weer terecht gekomen in Bosschenhoofd. Mijn vader, pliessie Kiske, kennen jullie allemaal al wel, dus ge ken wel zeggen dat carnaval mee de paplepel wer ingegoten. Alsnog vind ik het een hele eer om bij de raad van elf (5 dus) te mogen horen. Ja helaas zijn het er nog maar 5 maar dat zegt niets over de gezelligheid van de groep. Ik ben goed ontvangen bij de groep en ons Rietje is blij dat ze niet meer de enige vrouw is binnen de raad. Bij ons elluf elluf bal, wat het ‘Gouw Novemberfest’ heette ben ik als nieuw raadslid gepresenteerd. Ook dit was weer een avond om niet te vergeten. Ik wist niet wat me te wachten stond en ja ik was best zenuwachtig.
Toen het moment eenmaal daar was, werd ik met 3 andere meiden uit het publiek geroepen met de opdracht om met z’n vieren op zoek te gaan naar potten. Wij zoeken en zoeken… tot we allemaal een pot hadden gevonden. In de iedere pot zat een briefje waarin duidelijk werd wie het nieuw raadslid zou worden. Maar dat was niet het enige wat in de potten zat, bij de drie andere meiden zat een worst in hun pot maar in de mijne…. gelukkig niet! Want zoals vele van jullie al zullen weten hou ik helemaal niet van worst! Deze avond hebben we helaas ook afscheid mogen nemen van ons raadslid en mijn maatje Gylion.

Het beloofd een heel mooi jaar te worden met als motto  ‘Un Gouw Fjist’, want ja ............ wij Smoorfrêters bestaan anno 2018 50jaar dus dit zal goed gevierd worden, geloof het maar!
Het is jammer genoeg wel het laatste jaar van onze nar, zie jij jezelf misschien volgend jaar als onze nieuwe nar of raadslid, meld je dan gewoon aan. Dit kan bij de prins, nar, pliessie, raadsleden of natuurlijk het bestuur!

Groetjes Mady.