"Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst!" is een waarheid als een koe. Het is daarom dat Stichting Carnaval "De Smoorfrêters" er veel aan is gelegen de carnavalstraditie door te geven aan de jeugd. Nog niet zo heel lang geleden waren in onze Brabantse dorpen en steden 'hét carnaval' en 'dé kermis' de feesten waarvoor men het hele jaar geld oppotte, soms bij cafés of bij een vereniging. Buiten de normale feesten zoals huwelijken, communies of jubilea was het voor de mensen het gehele jaar door hard aanpoten met toen nog lange werkdagen en dikwijls van zes dagen in de week of meer.

Later, toen het economisch gezien allemaal wat beter werd, kon men erop uit met de caravan, op wintersport, of werd een weekendje weg naar een vakantiepark de normaalste zaak van de wereld. Mensen kregen steeds meer vrije tijd door meer snipper- of ATV-dagen en konden zich dus vermaken op elk moment van het jaar. Geregeld weg zijn of een feest vieren was dus geen enkel probleem meer, zowel qua tijd als financieel gezien. Vanaf dat moment kan men rustig stellen dat het carnavalsfeest in betekenis afnam. De tijd dat er rijen mensen voor het buurthuis stonden te wachten om binnen een plekje te kunnen bemachtigen, ligt nu al even achter ons, en het is wel duidelijk dat alleen de ECHTE carnavallers het nog fanatiek vieren."

Dit neemt niet weg dat wij van mening zijn dat het carnaval een dermate mooie traditie is die, naar onze overtuiging, beslist moet blijven bestaan. Daarom is het zo belangrijk dat onze kinderen het van ons meekrijgen en hopelijk ook weer in stand zullen houden voor de toekomst!"

In samenwerking met basisschoo 't Bossche Hart doen wij onder andere de Smoorfrêter-onthulling, gevolgd door het schoolbal waarbij Toontje Flits die momenten vastlegt die carnavalesk, lief, maar vooral ook leuk zijn voor later."

M
et de knoppen hierboven heeft u de keuze om een blik te werpen op de belangrijkste evenementen georganiseerd voor de kinderen van Smoorfrêterslaand. Met de grote rode knop krijgt u de jeugdraad te zien van het lopende jaar, want elk jaar wordt er weer een nieuwe jeugdraad gekozen. Wij zouden zeggen; aanschouw het allemaal, maar vooral geniet ervan. Mocht u vragen en/of opmerkingen hebben, dan bent u altijd vrij om contact op te nemen met het bestuur van de Smoorfrêters!"
Terug
Kinderwijkenbal
Schoolbal & Optocht
Smoorfrêterkesbalbal
Smoorfrêterverbranding
Klik en zie de Jeugdraad van dit jaar
Onze  Kinderen
Door hieronder op een van de logos te klikken komt u op sites waar u kunt ontdekken hoe het carnaval in Bosschenhoofd door de kinderen wordt beleeft.
Tienerbal
Kinder Carnavalsbal All In One
Carnavals knutselmiddagen op School
Het afscheid van de Jeugdraad van dit jaar