Terug
Ruben (Prins)
Hallo allemaal.

Mijn naam is Ruben Boenders en ben op 30-11-1988 ter wereld gekomen in Bosschenhoofd. Van jongs af aan ging ik samen met mijn ouders al carnavallen. In mijn jeugdjaren ben ik ook één keer jeugdprins geweest. In mijn pubertijd vond het vieren van de carnaval ook buiten Bosschenhoofd plaats. Ook dat was ontzettend leuk, maar na enkele jaren kwam toch het gemis van het carnaval vieren in je eigen dorp. In 2010 werd ik benaderd door Michael Koevoets of het me leuk leek bij de Raad van Elluf te komen. Het gevoel van iets voor de Bosschenhoofdse jeugd te doen, in combinatie met carnaval was een schot in de roos. Na een goed gesprek werd ik lid van de Raad van Elluf, wat een geweldige beslissing en kans was. Een prachtige hechte groep, waar menig mens jaloers op mag zijn. De periode bij de Raad van Elluf heeft uiteindelijk 6 jaar geduurd, waarin ik ontzettend veel geleerd heb en samen met de andere collega’s veel leuk dingen heb mogen organiseren en beleven.
Toen kwam ineens het moment dat we zonder Prins Carnaval kwamen te zitten. In eerste instantie was het de bedoeling een nieuwe Prins van buiten de groep te krijgen, maar dit bleek toch lastiger dan gedacht. De Prins zou uiteindelijk van interne komaf zijn. Na goed overleg met mijn vriendin Sonja Leijdekkers, leek het haar ook super leuk en gunde ze me deze kans heel erg. Sonja zelf is ook carnavalsvierster in hart en nieren en viert carnaval in Bergen op Zoom. Zelf heb ik dit met haar mogen ervaren op 11-11-2015 (Vastenaovend). Dit is toch niet helemaal te vergelijken met hoe wij dit doen. Op 14-11-2015 ben ik tijdens ‘Boer zoekt Prins’ geprestenteerd als Prins Ruben d’n Eerste. Het was een geweldig moment en één om nooit meer te vergeten. De komende jaren zal ik als Prins voorop gaan in de Leut en samen met onze Stichting Carnaval er een geweldig feest van maken in ons mooi Smoorfrêtersland.
Buiten de Carnaval heb ik nog andere hobby’s. Ik voetbal bij Devo in het 3e elftal. Maar mijn grootste hobby is toch wel vliegen. Heb in juli 2013 mijn brevet gehaald en ben deze momenteel aan het uitbreiden met aerobatics, ook wel kunstvliegen genoemd.

Ik hoop dat jullie nu een beetje weten wie ik ben en dat we elkaar tijdens de vele carnavalsfeesten mogen tegenkomen.

Alaaaaaaaaf,

Prins Ruben d’n Eerste