Terug
Rien   (Bestuurslid)
Hallo,

ik ben Rien Konings en getrouwd met José van Batenburg geboren in Bosschenhoofd waar we na ons huwelijk altijd hebben gewoond. In 1980 is onze zoon Ronald geboren, in dat zelfde jaar werd ik benaderd door Wijnand de Rooy met de vraag of ik misschien nar wilde worden van Smoorfrêterslaand. Nadat ik na diep beraad met José daarin had toegestemd ben ik uiteindelijk geïnstalleerd op het 11/11 feest in 1980. Met plezier heb ik het nar zijn zo’n 10 jaar mogen volhouden en in 1990 ben ik opgevolgd door nar Mario. Omdat het carnaval voor mij een belangrijke uitlaatklep is en ik me er toen al nauw bij betrokken voelde ben ik na de narrenperiode gelijk in het hoofdbestuur opgenomen waar ik als secretaris tot het millennium dit werk heb mogen doen. In 2000 ben ik overgeschakeld naar het penningmeesterschap wat ik tot op de dag van vandaag nog steeds mag uitvoeren.
Voorheen heb ik ook fanatiek meegebouwd aan de carnavalswagens van ‘De Buitenbeentjes’ mijn toenmalige wijk, dit uit de tijd dat het carnaval hier namelijk nog in wijken ingedeeld was. Bij ‘De Buitenbeentjes’ heb ik ook nog bestuurswerk gedaan maar uiteindelijk is deze wijk door de terugval in belangstelling van het carnaval opgeheven. Ik heb me verder nooit meer bij een andere carnavals-wijk of -vereniging aangesloten maar ben wel erg betrokken gebleven door het bestuurlijke werk. Een van de nevenfuncties die hieruit is voortgekomen is het ‘optochtcommissaris’ zijn voor een ander kerkdorp. Dit is leuk werk en geeft voor mij een bredere visie op het carnavalsgebeuren met betrekking tot ons eigen mooie Bosschenhoofd. Op het ogenblik werk ik als Technische Dienst medewerker voor een groot bedrijf op sportgebied en ben ik nog al eens op ‘route’. Daarom is buiten mijn bestuurlijke betrokkenheid bij Devo en het Schapengilde het carnaval een geweldige uitlaatklep, maar ook voor José, want samen genieten wij met volle teugen!

Allaaf!
De Smoorfreters werken mee om van het jaarlijkse FCO concert een geslaagd feestje te maken, hier ben ik daarmee aan het werk als zwerver.