Vanaf 1980 werd elk jaar in Roosendaal een carnavalsplaat uitgegeven, genaamd "Ammaal oewe draai", die werd opgenomen in de Stone Sound Studio te Roosendaal. Op deze LP's stonden de carnavalsliedjes van Roosendaal, plus een aantal omliggende dorpskernen. Dit was een initiatief van het toenmalige Brabants Nieuwsblad, dat het gebeuren sponsorde en de platen ludiek aan de man bracht. Voor zover bekend heeft Bosschenhoofd hier ooit 3 keer aan meegedaan, wat resulteerde in de 3 volgende nummers: 't Klenste plekske (1982), 't Bossenootse petje (1983) en We steke de koppe bij mekaore (1984), waarvan het eerste nummer nog steeds wordt gebruikt tijdens officiële carnavalsgelegenheden.

In 2009 waagde Peter Pertijs het weer eens om zelf een carnavalsnummer te schrijven waarin het Bosschenhoofdse gebeuren wordt bezongen, vanaf het binnenrijden tot het verlaten van ons mooie durpke. Toon Thellier maakte in 2013 onder het dan geldende motto 'zie du sterren' het sterrenlied, gezongen tezamen met de raad van 11. In de jaren hiertussen zijn er zo nu en dan wel diverse leuke liedjes (teksten) gemaakt, maar allemaal op bestaande melodieën.

Mochten er meer carnavalsnummers van Bosschenhoofd zijn gemaakt, dan horen wij dat graag van u. Door op een van de plaatjes hieronder te klikken, komt u automatisch op de betreffende pagina waar u het nummer kunt beluisteren. Veel plezier bij het luisteren. . . .
Terug
Smoorfrêters Muziek
't Kleinste plekske op de wereldkaart
Bosschenhoofd is net un petje
We steken de koppen bij elkaar
In ons klein durpke
Bossenoot zit vol met sterre