Toontje Flits
Terug
Verder is de computer zowat mijn 3e kind en als er dus foto’s bewerkt moeten worden of animaties gemaakt voor krant of site, is dat voor mij appeltje eitje. Ondertussen heb ik hier en daar met mijn toestel al wat kunnen oefenen en ik moet zeggen, het gaat mij allemaal redelijk goed af. Ik heb altijd al wel wat affiniteit met fotografie gehad en in mijn werkzame jaren redelijk veel met camera’s en projectoren aan de hand gehad. En . . het grote voordeel met digitale fotografie is dat je heel veel foto’s kan schieten en als nodig de mooiste eruit kan selecteren zonder enige bijkomende kosten. Dus vanaf dit jaar staan alle carnavalsfeesten weer netjes op de site zodat iedere liefhebber lekker mee kan blijven genieten. Maar pas op! Want tijdens de carnaval zal men mij dus overal en nergens met mijn flitskast onverwachts zien opduiken. Men is dus gewaarschuwd!
 
Het is nu even geleden dat de WAT fotografen aangaven te willem stoppen met het maken van fotoreportages van al de carnavals activiteiten. Men vond dat bijzonder jammer omdat dit een groot gemis zou gaan worden voor de toekomstige carnavalsfeesten. Jarenlang zijn we met enorm verwent met hun mooie foto's gemaakt door de drie hoffotografen. En die foto’s kwamen bijzonder van pas voor het carnavalskraantje, de Smoorfrêters website en natuurlijk facebook. Dit gemis is dan ook duidelijk te zien aan de kwaliteit van foto’s gemaakt in 2016. Omdat we toen zelf met onze compact cameraatjes en telefoontoestelletjes aan de gang moesten is het verschil overduidelijk te zien. Daar ik deze website onderhoudt en tijdens de carnaval alle activiteiten er bijna live op zet, was het gemis aan goede foto’s een niet te onderschatte probleem geworden. Het is dan ook niet zo verwonderlijk dat dit tijdens de evaluatievergadering van 2016 ter sprake is gekomen.
Omdat ik op dat moment net de raad van elf verlaten had, en Rietje mijn vrouw er nog fanatiek mee bezig is, zag ik de mogelijkheid om toch dicht bij de carnaval te blijven en kwam dus met het voorstel om mijzelf als hoffotograaf aan te melden. Iedereen was natuurlijk superverrast en al snel gingen de meest fantasierijke verhalen de ronde. Uiteindelijk vroeg het stichtingsbestuur of ik het serieus meende waarbij ik aangaf het echt te willen en al snel was met allerlei gekkigheid de naam ‘Toontje Flits’ geboren. En geloof me, het was voor ons een fikse investering want ik moest natuurlijk wel alles nieuw kopen. Misschien een tip voor jou, MKB of vereniging, als jullie een opening, feestje, jubileum o.i.d. hebben, ik hou me aanbevolen voor een kleine vergoeding. Dit om de investering een beetje terug te verdienen natuurlijk!